Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Unanswered Discussion Threads in BI Platform

older | 1 | .... | 179 | 180 | (Page 181) | 182 | 183 | .... | 284 | newer

    0 0

    We are migrating from an old Visual Basic 6.0 Crystal SDK to the Java SDK. In the VB API, a parameter field obtained from crxReport.ParameterFields has a variable "needsCurrentValue". A false value told you the parameter was not used on the report.  I don't see an equivalent of this in the Java SDK. I have an issue where all parameters are returned via:

    Fields<IParameterField> myFields = dataDefController.getDataDefinition().getParameterFields() even if some of the fields are not used in the report. The legacy system passes only parameters that are used and using "needsCurrentValue", we would skip over those params that were "false". I cannot find a way to detect that a parameter is not being used in the Java SDK. Does anyone know how?


    0 0

    Hi Experts,

     

    We recently upgraded from BI 4.0 SP7 to BI 4.1 SP4 Patch4 and noticing an issue.

     

    We have 4 nodes (full stack) in cluster on windows 2008 R2 VM's

     

    Web Server Tomcat on primary node

     

    All 4 Node have 8 CPU and 32 GB RAM.

     

    APS is distributed

     

    2 WebIPS on Each Node

     

    On each Host WIReportServer.exe crashes randomly 5 to 6 times in a day with below error in event viewer:

     

    Faulting application name: WIReportServer.exe, version: 14.1.4.1484, time stamp: 0x544ae613

    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 6.1.7600.17206, time stamp: 0x50e669a2

    Exception code: 0xc0000005

    Fault offset: 0x000000000000ac3d

    Faulting process id: 0x46e8

    Faulting application start time: 0x01d09264b0b31abe

    Faulting application path: E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win64_x64\WIReportServer.exe

    Faulting module path: C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll

    Report Id: 2e79b04c-fef7-11e4-af6f-0050568037e9

     

    Information in Event Viewer:

     

    Fault bucket , type 0

    Event Name: APPCRASH

    Response: Not available

    Cab Id: 0

     

     

    Problem signature:

    P1: WIReportServer.exe

    P2: 14.1.4.1484

    P3: 544ae613

    P4: KERNELBASE.dll

    P5: 6.1.7600.17206

    P6: 50e669a2

    P7: c0000005

    P8: 000000000000ac3d

    P9:

    P10:

     

     

    These files may be available here:

    C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\AppCrash_WIReportServer.e_fbdf3837cf47b68c768594f865e9849dd805e1f_31888a5e

     

     

    Analysis symbol:

    Rechecking for solution: 0

    Report Id: 2e79b04c-fef7-11e4-af6f-0050568037e9


    0 0

    I noticed that a report failed 3 days ago. the message is that the table is missing. That can be but what I want to know

    is could I get an email or other way to let me know something has failed ? from the CMC.


    0 0

    While scheduling the Report in WEBI,the status is failed.The failed message is: exception raised:com.businessobjects.sdk.core.coreException.    

    How Can I rectify this issue to get the Success while scheduling the report?


    0 0

    Hello all,

     

     

    in our SAP BO BI 4.1 SP4  environment we have content for 3 different departments.

    We want to create delegated administrators for each department.Data of departments are very sensitive, so there is requirement that Administrators of DEPARTMENT1 cannot see any objects related to DEPARTEMENT2, etc.

     

     

    This is quite easy to setup for USERS,GROUPS,PUBLIC FOLDERS,CONNECTIONS,UNIVERSES.

    But I cannot find a way how to setup it for PERSONAL FOLDERS or INBOXES.

    Administrators for DEPARTMENT1 cannot see any inboxes/personal folders of users from DEPARTMENT2.

     

     

    Thanks a lot for any ideas how to achieve this security !

     

     

    Rudolf


    0 0

    Dear SAP Community,

     

    We were parformed an Business Object upgrade from 4.1 sp2 to sp5.
    After we performed the sp level upgrade we got the succesfull feedback from OS (linux).

    2015-05-21_14-25-45.png

    But when we log on the BOE CMC portal in about screen displays the old version.

    2015-05-21_14-30-14.png

    Could you please help us to solve the issue?ard

     

    Best Regards:
    Csaba Kertesz


    0 0

    Hello,

     

    i'm configuring Windows AD SSO on a SAP BO 4.1 SP2. the windows server is Tomcat 7. On the same system the SSo configuration with SAP BW 7.3 system is already working.


    I followed the Steve Fredell  for the configuration Active Directory SSO for SAP BusinessObjects BI4.


    All the steps were successfully realized until the silent SSO(point 9 in the blog)


    The generation of the ticket wit Kinit was done successfully and in the tomcat stgerr.log i can see the ** credentials obtained .. **.

     

    The manual connection with AD user is done successfully which is not the case for the sso.

     

    I also tried to set the new parameter "sso.types.and.order" instead of the legacy parameters (sso.enabled, siteminder.enabled and vintela.enabled) but it did not help.


    The IE was configured to "Enable Integrated Windows Authentication"


    I checked the other topics dealing with similar issue the solution provided did not resolve my issue.


    Do you have an idea what might be the issue?


    best regards,


    Hassan



    0 0

    Hi,

     

    We are following the BI launch pad 4.0: Create a BI workspacetutorial to create a custom workspace but we cannot edit the module "My Recently Viewed Documents". We are trying to show the latest instance when you click on the document title instead of showing the document.

     

    Note that we can edit new modules except the default BI Launch Pad modules.

     

    Is it possible to edit the default BI Launch Pad modules?

     

    Regards,

    Arnau.


    0 0


    When user run the report through BI Launch pad or CMC, some time report is showing duplicate records. FYR, Report is based on Oracle 11g database.


    0 0

    Hi All

    -I have crystal report 2008 SP3 and Crystal Report 2013 SP4

    -I Tried this on both did not work any where

     

    in my crystal report

    1. I right clicked my report field,

    2. Selected format field.

    3. Selected hyperlink tab

    4. chosen "A website on the internet" and then click on the formula button right next to hyperlink text. My target is a Webi report on SAP BI infoview.

     

    Tried few of these options none of them worked for me for opening the new report to another window, It everytime is opening in the same window when this report is place on the BI infoview:

     

    "http://<SERVERNAME>/AnalyticalReporting/opendoc/openDocument.jsp?iDocID=<SMTHNING>&sIDType=CUID&sType=wid&lsMProgramSubName:="

    &{PROGRAM_SUB_DIM.PROGRAM_SUB_NAME}&"&lsSStartEventStartDate:="&ToText({@StartEventStartDate})&"&lsSEventName:="&

    {ADV_EVENT_DIM.EVENT_NAME}&"&lsSEndEventStartDate:="&ToText({@EndEventStartDate})&"&Target=_blank"

     

     

    "http://<SERVERNAME>/AnalyticalReporting/opendoc/openDocument.jsp?iDocID=<SMTHING>&sIDType=CUID&sType=wid&lsMProgramSubName:="

    &{PROGRAM_SUB_DIM.PROGRAM_SUB_NAME}&"&lsSStartEventStartDate:="&ToText({@StartEventStartDate})&"&lsSEventName:="&

    {ADV_EVENT_DIM.EVENT_NAME}&"&lsSEndEventStartDate:="&ToText({@EndEventStartDate})&"&sWindow=new"

     

    PLEASE SEE IF SOMEONE CAN HELP ME


    0 0

    Hello,

     

    We are using BO BI 4.1 SP3 on windows 2012 server.

     

    The requirement is to display a message on BI Launchpad Login Page. I made the required changes by adding message in Custom.jsp file (copy of logon.jsp). Cleared the cache from tomcat and started Tomcat.

    I can see the changes on login page but when I Log out the changes disappear.

     

    To resolve it I followed below steps:

     

    1. Stop Tomcat

    2. Copy the file BIlaunchpad.properties from <Tomcat Installation Dir>\webapps\BOE\WEB-INF\config\default to <Tomcat Installation Dir>\webapps\BOE\WEB-INF\config\custom

    3. Configure the exit URL in the new properties file. There is a parameter url.exit in the properties file. Configure it as url.exit=http://server:port/BOE/BI

    4. Start Tomcat

     

    Now, When I try to log off the screen hangs up and show a blank white screen and doesn't get log off. I cleared the cache but no luck. I went through many post to search for the solution but could not find any. There is some error which is restricting it. The error message is as below.

     

     

    Please advise.

     

     

     

    Thanks,

    Akhil


    0 0

    I am trying to convert Deski report instances to Webi.

     

    I have around 60 instances per Deski report in production. I am able to convert the Deski report along with its instances to Webi. However, the date and time on the instances is lost when converted to Webi. In webi, it shows the date and time when the instance was converted for all the 60 instances.

     

    Is there any way the original instance generated date and time be retained after report and instance is converted to Webi?


    0 0

    Hi,

    Hope you experts can help me with this issue.

     

    I am doing SSO setup on SAP BI 4.1 SP5 on Windows Server 2012 R2. I have followed the process as outlined in the article at http://scn.sap.com/blogs/josh_fletcher/2012/06/11/active-directory-sso-for-sap-businessobjects-bi4.

     

    I am stuck at the Step 9, as I cannot get silent SSO no matter what. I understand lot of people have had this issue and there's been a lot of discussions in the SAP blog about it and I've read all of them.

     

    However, does anyone have a solution for this problem ?

     

    Here are my configurations (with sanitized domain names):

    Environment:

     

    Domain Name: XXXXCO (FQDN: CORP.XXXXCO.COM)

    BO Service Account: CMS41SVC (password: F4M34!xl )

    Domain Controller: VM-DC-GH-01.CORP.XXXXCO.COM

    BusinessObjects Server: DEV-BOB-APP-01.CORP.XXXXCO.COM

    BusinessObjects AD Group: XXXXCO\DL-Business Objects

     

    krb5.ini file

    ----------------

    [libdefaults]

    default_realm = CORP.XXXXCO.COM

    dns_lookup_kdc = true

    dns_lookup_realm = true

    default_tgs_enctypes = rc4-hmac

    default_tkt_enctypes = rc4-hmac

    udp_preference_limit = 1

    [realms]

    CORP.XXXXCO.COM = {

    kdc = VM-DC-GH-01.CORP.XXXXCO.COM

    default_domain = CORP.XXXXCO.COM

    }

     

    bscLogin.conf file

    ---------------------------------

    com.businessobjects.security.jgss.initiate {

    com.sun.security.auth.module.Krb5LoginModule required debug=true;

    };

     

    BIlaunchpad.properties file

    --------------------------------------------

    authentication.visible=true

    authentication.default=secWinAD

    sso.types.and.order=vintela

     

    global.properties file

    -------------------------------------

    sso.enabled=true

    siteminder.enabled=false

    vintela.enabled=true

    idm.realm=CORP.XXXXCO.COM

    idm.allowUnsecured=true

    idm.allowNTLM=false

    idm.logger.name=simple

    idm.logger.props=error-log.properties

     

    Tomcat added options

    -----------------------------------------

    ...

    -Djava.security.auth.login.config=c:\windows\bscLogin.conf

    -Djava.security.krb5.conf=c:\windows\krb5.ini

    -Dcom.wedgetail.idm.sso.password=F4M34!xl

    -Djcsi.kerberos.debug=true

     

    What I've done so far:

     

    -All steps 1-8 verified (as per Josh's article above)

    -(NOTE: Under Delegation tab for service account CMS41SVC, turned on ‘Trust this user for delegation to any service (Kerberos only)’.)

    -I can get the ticket with kinit CMS41SVC.

    -There are no duplicate SPNs.

    -I got "commit succeeded" after step 8 and was able to get Manual AD access to the system with AD accounts.

    -After application of step 9 I do not get silent SSO and, perhaps not surprisingly, cannot login with AD accounts any more.

     

    I have not performed the keytab steps as this is a showstpper I guess.

     

    What is wrong here ?? !! Any suggestions ?

     

    Some additional questions:

     

    - Does my service account CMS41SVC need to be member of BusinessObjects AD Group: XXXXCO\DL-Business Objects ? In my setup it is not.

     

    - Further, what is the impact of SSO on deployment of Mobile server. If we manage to setup SSO, will it be propagated to Mobile clients ?

    - Is there a special process on how to setup Mobile clients for platform with SSO setup ?

    - Similarly, impact on SSO on integration with SharePoint ?

    - Is there a special process on how to setup SharePoint integration for platform with SSO setup ?

     

    Many thanks for your help in the past and your effort regarding this one.

     

    Regards,

     

    Davor Mitrasevic


    0 0

    Dear Experts,

     

    Does BI v4.1 support this configurations? I couldn't find it.


    SAP BO Version : BI Platform 4.1 SP5 Patch 5

    Description:

    How to set  large number of reports to different FTP destination in BO V4.1? For example, category A use the default settings assign to FTP server A, but category B need to manually modify FTP as B for 300~400 times depends on how many reports. What is BO product in normal use, to designation more than one destination.(note. Category A are go-live reports, any changes should avoid affecting Category A jobs.)

    A.jpg



    Thank you very much,



    0 0
  • 05/22/15--01:42: BI Widgets error popup

  • Hello all,

     

    I am creating BI desktop Widget with the help of webI. In my development server, widgets gets refreshed fine, but in BO Production, it is throwing error of getImage  Exception.

     

    The strange thing is that, data in the widget get refreshed!!! but the error pop-up keeps coming up, which is very irritating.

     

    I think it is not related ti rights on BO, becuase production's admin user is also getting the same error. Tried on different PC also. same error (data refreshed automatically, but error pop-up everytime it refeshes.)

     

    Error Description :

     

    The Widget has failed to retrieve data from the server.

    getImage Exception (Error WIS 30270) ( BID WIE 001)

     

    Using : BO XI 3.1 / BEx query as datasource / OLAP Universe

     

    Regards,

    Palak.


    0 0
  • 05/22/15--02:22: Java heap memory
  • Hello,

     

    I need to add more memory to BO system with paramater Xmx to the adaptive processing server.

     

    I need to restart only APS server to allocate this new memory value or I have to restart the SIA server and Apache Tomcat??

     

     

     

    Regards.


    0 0

    Hi,

     

    I have split the APS as recommended by SAP. I am using 20 gigabytes via the Xmx settings. I have also set the maximum memory pool for Java Tomcat to 4 gigabytes.

     

    I have 32 Gigabytes on my machines. Is there any other settings I need to look at or understand from a memory perspective?

     

    Thanks,


    0 0

    Currently change of hostname is done manually in the Server properties within CMC, Basically we want to automate update of all servers Virtual Hostname in CMC so that in future if we want to change Hostname we can do it through automated script.

     

       

    By default is it Set to Auto Assign however we want to select Hostname and give the Virtual hostname for the all Servers.Virtual Hostname.png


    0 0

    Hi,

    I have a webI report based on a BW query that restricts data using BW analysis authorization on 0COSTCENTER (with an authorization variable).
    It works fine for the users when opening the report in BI launchpad and the data shown to the users is restricted as expected.

    System Version is BI Platform 4.0 SP05

     

    When trying to schedule the report (as a publication) for these users, it fails with the following error:
    Publication Error:failed for the following users:(ID: 12)These users had the following profile values:[No profile values](FBE60502)[1 recipients processed.]


    There is no profile used for the publication and the query variables (for fiscal year and month) are entered into the publication properties.
    The user creating and starting the publication is a key user, but we have also tried with administrator user, getting the same error.

    I found the following note on the topic, but is is for universes and I am using BICS OLAP connection.
    2044172 - [No profile values](FBE60502) publication error when running a publication // it states that recipients need "Create and Edit Queries based on Universe " rights - which is not available for OLAP connections.

    I have also set "One database fetch per recipient (recommended when using row level security within Universes or Business Views)"


    Maybe the recipients need some specific rights (e.g. on WebI application or OLAP connection) to receive the reports?
    Anybody have a pointer for my problem? Any hints are greatly apreciated!


    Thanks, Leo


    0 0
  • 05/22/15--04:43: Facing Memory issue
  • Hello

     

    We are facing one memory related issue in BI while fetching the data from R3 into PSA & it gives the dump in st22 in R3 as follows. Actually we have created generic extractor in R3 & successfully able to see the data in RSA3. But in BI while fetching the data from R3 It gives the following dump.

     

    Memory related issue.PNG

    We have searched in SDN & it ask me to change some memory parameters which must require basis involvement.

     

    kindly guide me to resolve the issue.

     

    Regards,

    Rohan Ghadi


older | 1 | .... | 179 | 180 | (Page 181) | 182 | 183 | .... | 284 | newer